Auto-perceptia ca victima eterna – o noua trasatura de personalitate

Cercetatorii au definit recent o noua constructie de personalitate, ce descrie persoanele care se vad in mod sistematic drept victime in cadrul conflictelor interpersonale. Read more »

Barbatii si femeile prefera sa nu imparta egal sarcinile casnice si legate de copii

Un studiu recent sugereaza ca impartirea inegala a sarcinilor casnice si a celor legate de ingrijirea copiilor in cadrul familiilor sau relatiilor de cuplu poate reflecta preferintele reale ale barbatilor si femeilor. Read more »

Evolutia personala conteaza la orice varsta.

Produsele de auto-imbunatatire din SUA aduc venituri anuale de aproximativ 9,9 miliarde de dolari, conform ultimelor date. Am spune ca este o industrie aparent masiva, insa… nu e chiar asa, in comparatie... Read more »

Ce sa stii cand familia se opune evolutiei tale personale

De cele mai multe ori nici macar nu ne gandim la faptul ca fiecare dintre noi face parte dintr-un ecosistem delicat, indiferent daca ne dorim sau nu asta. Tot ceea ce facem,... Read more »

Ce inseamna un copil sensibil, sau copilul orhidee vs copilul papadie

La varsta de trei ani, cand fiica mea a inceput gradinita, directoarea mi-a spus „fiica dumneavoastra este un copil sensibil, va avea probleme in viata”. Evident ca am fost confuzi, atat eu... Read more »

Secretele succesului in 14 pasi utili

Oamenii acestor vremuri par sa vrea totul mult mai repede. Totul este despre satisfactia imediata, pornind de la slabit sau viteza internetului si ajungand pana la o reactie la cel mai recent... Read more »

Top 65 filme inspirationale pe care nu ai cum sa le pierzi!

Stii acele filme care te fac sa vorbesti despre ele ore intregi dupa ce le-ai vazut? Cele care iti raman in minte si in saptamana si luna urmatoare si, de fapt, pe... Read more »

100 de moduri in care poti gasi drumul catre succes

Toate lucrurile considerate „cele mai bune” in domeniile lor par sa aiba intotdeauna acelasi ADN sau acelasi sablon. De exemplu, cele mai rapide masini de curse din lume au toate caroserii, anvelope... Read more »

Mentalitatea care conteaza pentru succes

E posibil oare ca ceea ce gandesti despre propria persoana sa influenteze un eventual succes sau esec in viata? Potrivit lui Carol Dweck, psiholog la Stanford, credintele personale joaca un rol extrem... Read more »

Nu iti poti stabili obiective? Iata cum poti avea totusi succes!

Poate ca obiectivul tau pe cinci ani s-a dus pe apa sambetei in timpul pandemiei provocate de COVID-19, atunci cand industria in care activezi s-a prabusit si, ca urmare, ai ramas fara... Read more »