5 skill-uri obligatorii pentru succesul in afaceri in 2023

5
(1)

Lumea afacerilor evolueaza, si e normal sa ne schimbam si noi in pas cu aceasta. Insa va trebui sa facem mai mult decat sa raspundem pur si simplu la modul in care evolueaza lumea; va trebui sa dam contur acestei lumi si sa o conducem.
Iata mai jos care sunt cele cinci skill-uri esentiale de care ai nevoie daca vrei sa te adaptezi, sa reusesti si sa iesi in evidenta in acest mediu nou.

Gandirea critica

Gandirea critica este procesul prin care pui la indoiala presupuneri, afirmatii si opinii, in loc sa le iei ca atare. De pilda “un profesor de la Harvard a spus acest lucru in mediul online, deci trebuie sa fie adevarat”. Este esential sa iei decizii inteligente, iar pana la urma succesul in aproape orice depinde de asta.
Insa se pare ca gandirea bazata pe logica nu prea mai este la mare cautare in ultima vreme. Capacitatea noastra de a face distinctia intre ceea ce este real si ceea ce nu este, de a gandi rational si de a evita sa tragem concluzii dintr-un singur punct de vedere si sa intelegem legaturi cauzale este mai importanta ca niciodata, in lumea cu un ritm atat de rapid in care traim astazi.

Disciplina si atentia

Supraincarcarea cu informatii si comunicare a disparut de mult. Chiar si persoanele extrem de competitive si foarte motivate care ar trebui sa se priceapa mai bine, se apuca de treaba si constata imediat ca a trecut o jumatate de zi si ca mai au o multime de facut dupa cateva tweet-uri, mesaje si e-mailuri.
Succesul in aproape orice domeniu a necesitat dintotdeauna concentrare si disciplina, insa in zilele noastre chiar si cei mai disciplinati dintre noi considera ca este dificil sa controleze factorii perturbatori. Si nu exista niciun semn ca aceasta realitate se va schimba prea curand.

Calitatea umana

Cu totii evoluam in reprezentari virtuale ale eului nostru fizic intr-un sens foarte autentic. Ceea ce ar fi acceptabil daca aceste personaje ne-ar reprezenta cu exactitate pe noi asa cum suntem in realitate. Insa ele sunt avatare concepute meticulos, ce descriu ideologiile predominante, subiectele populare si conventiile societale.
Filtram intotdeauna informatiile pe care le distribuim. Ne comportam din ce in ce mai mult ca niste personificari digitale bidimensionale ale unor sound-bite-uri – actori virtuali care joaca rol de decupaje din carton.
Insa nu trebuie sa uitam ca relatiile adevarate si comunicarea sunt pietrele de temelie ale companiilor prospere.
Obtinerea de bani de la investitori, convingerea oamenilor sa-ti cumpere produsele si determinarea angajatilor sa munceasca din greu pentru tine sunt aspectele importante ale gestionarii unei afaceri. Si nu trebuie sa uiti ca in fiecare tranzactie comerciala sunt implicati oameni de ambele parti.

Simtul raspunderii

Antreprenorii de succes au capacitatea de a se concentra si de a convinge oamenii sa lucreze impreuna pentru un obiectiv similar. Sunt foarte motivati, responsabili si au o etica reala a muncii. Ei depisteaza si rezolva in mod instinctiv problemele, iar dificultatile, provocarile si riscurile nu ii descurajeaza, ci dimpotriva ii energizeaza.
In plus, ei sunt constienti de obiectivele si prioritatile principale pe care le au. Ei stiu ce trebuie sa realizeze si o fac!
Orice ar fi, ei indeplinesc nevoile partilor interesate, furnizeaza produsele si finalizeaza task-ul.

Spiritul de competitie

Cresterea economiei globale si a comertului electronic a marit decalajul competitiv in lumea corporativa. Pe masura ce tehnologia coboara barierele de acces si tot mai multe companii se suprapun pe aceleasi domenii, apar noi concurenti pe toate fronturile. Intre timp, in scoli este minimizat succesul individual si competitivitatea.
Dorinta de a intra in competitie si de a castiga este eliminata din societate pe masura ce egalizam sansele. In plus, incepem sa vedem concurenta in mod negativ.

Sursa: https://techbuild.africa/5-must-have-skills-for-business-success-in-2023/

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts