Cum să-ți organizezi timpul

Cum să-ți organizezi timpul
5
(2)

„Timpul este ceea ce ne dorim mai mult, dar îl folosim cel mai prost.” – William Penn

Ne confruntăm din ce în ce mai des cu aceeași problemă: lipsa timpului. Nici nu știm când se scurg orele și până a avea totul gata, ne pomenim că s-a dus ziua. Cu atât mai mult este important să știm să-l organizăm pentru a ne duce la îndeplinire toate obiectivele propuse. Într-o eră a vitezei, în care viața modernă parcă a înghițit timpul, se impun soluții de ultimă oră: programe, aplicații ce te ajută să-ți organizezi mai bine timpul, pentru Mac, PC și telefon mobil. Unele sunt gratis, altele costă, haideți să vedem despre ce e vorba.

Aplicații ce te ajută să-ți organizezi timpul

1. TMetric Time Tracker

Cu ce e compatibil: Windows, Linux (în dezvoltare), iOS (în dezvoltare), Online.

Ce este: o aplicație cu interfață simplă pentru freelanceri individuali și echipe. Te ajută în lucrul cu proiecte și clienți, poți adăuga etichete, să-ți editezi orele de lucru, să primești rapoarte complete în legătură cu sarcinile și proiectele la care lucrezi. Este compatibil și cu alte programe, cum ar fi Trello sau Asana.

Preț: poate fi obținut atât gratis, cât și contracost.

2. RescueTime

Cum să-ți organizezi timpul - RescueTime

Cu ce e compatibil: Windows, OSX, Linux, Android

Ce este: o aplicație ce ține cont de toate site-urile pe care le accesezi, împărțindu-le în categorii. Poți bloca site-urile care-ți distrag atenția și să setezi manual orarul de lucru.

Preț: există atât versiune gratis, cât și plătită (9 dolari/lună).

Cum să-ți organizezi timpul - Chrometa

3. Chrometa

Cu ce e compatibil: Windows, OSX, Android, iOS

Ce este: face parte din aceeași „specie” precum RescueTime: îți urmărește toate activitățile de la computer și le împarte în categorii: e-mail-uri, ce articole citești, cât timp îți ia să le citești, te ajută să-ți programezi întâlnirile.

Preț: 12 dolari/lună; 29 dolari/lună.

4. Timeless

Cu ce e compatibil: iOS

Ce este: o aplicație de monitorizare a timpului pentru iPhone net superioară celor create de Apple până acum. Are mai multe opțiuni și funcții, iar culorile vii alungă monotonia.

Preț: 2,99 dolari

5. ManicTime

Cu ce e compatibil: Windows

Ce este: un cromonetru simplu și de școală-veche creat pentru Windows, dar nu mai puțin folositor decât altele, noi. Nu este automat, ceea ce înseamnă că vei seta manual orele.

Preț: gratis sau 67 de dolari.

6. SlimTimer

Cu ce e compatibil: Web

Ce este: o aplicație ce nu s-a schimbat semnificativ din 2006, dar ușor de folosit și gratis. Adaugi ceea ce ai de făcut și setezi cronometrul pentru fiecare sarcină.

Preț: gratis

7. Klock

Cu ce e compatibil: Windows, Mac

Ce este: o aplicație care monitorizează felul în care ți-ai folosit timpul la orice proiect. Astfel, îți poți da seama pe ce ai pus mai mult accent, ce anume ți-a luat mai mult să faci etc. Poate fi asociată cu alte programe de lucru în echipă precum Harvest, Freshbooks, Basecamp și altele.

Preț: 19,99 dolari

8. hr

Cu ce e compatibil: Mac

Ce este: o aplicație destul de simplu de folosit și accesat. Adaugi proiectul și setezi cronometrul.

Preț: gratis

9. Sisteme creion-hârtie

Când nu avem acces la programe sau aplicații, putem apela cu succes la metoda clasică, pe hârtie. Una dintre cele mai bune metode este cea a lui Dave Seah. Scriind exact ceea ce ai făcut și cât timp ți-a luat pentru fiecare treabă, îți poți clarifica și sistematiza mai bine ideile.

Preț: gratis

Tu ce metode de organizare a timpului preferi?

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 2

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By sonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts