De ce este consecventa un skill must-have pentru succes

0
(0)

Consecventa este factorul critic care determina succesul. A fi consecvent inseamna a te dedica obiectivelor tale si a ramane concentrat asupra lucrurilor si activitatilor pentru a-ti atinge obiectivele, chiar si atunci cand nu exista o motivatie imediata sau o recompensa evidenta. Cu toate acestea, pana cand reusesti sa iti atingi obiectivul vei avea nevoie de un angajament pe termen lung si de un efort sustinut in a face actiuni in mod repetat.

Disciplina, raspunderea si responsabilitatea fac toate parte din consecventa. Mai mult decat atat, consecventa poate face diferenta dintre esec si succes. Calitatea de a fi consecvent poate ajuta pe oricine sa obtina succes in orice domeniu de activitate.
Daca te intrebi de ce este atat de important sa ramani consecvent, exista mai multe motive pentru care munca intensa si sustinuta te pot conduce catre un succes extraordinar in viata.

1. Raspunderea

Comportamentul consecvent presupune practic repetarea acelorasi rutine zilnic. Cand neglijam ceva timp de o zi sau chiar doua, e foarte probabil ca obiectivul nostru sa dea gres. Consecventa te face sa fii raspunzator pentru toate actiunile tale, pentru ca nu exista altcineva pe care sa il poti invinovati daca tu esti cel care indeplineste sarcinile necesare pentru a-ti atinge obiectivele. Daca descoperi ca ramai in urma, poate fi necesar sa iti modifici actiunile si comportamentele pentru a-ti duce la indeplinire planurile.

2. Increderea

Consecventa in viata de zi cu zi te ajuta sa devii mai demn de incredere in ochii altora. E simplu sa tii predici altora, insa poate fi mai dificil sa iti traiesti propriile credinte. Oamenii care aplica ceea ce spun sunt vazuti ca fiind foarte credibili si de incredere de catre altii.
Faptul ca atunci cand alti oameni au incredere in tine te simti bine cu privire la ceea ce faci si stii ca ceea ce faci merita din plin, este un alt punct crucial de care trebuie sa tii cont. Increderea celorlalti in tine iti va stimula propria incredere si iti va da vointa de a continua sa lucrezi pentru toate obiectivele si aspiratiile tale.

3. Relevanta si reputatia

In ceea ce priveste increderea, mentinerea consecventei in actiunile pe care le faci te poate face relevant si iti poate construi reputatia fata de ceilalti, mai ales daca esti in business sau daca esti lider intr-un demers. Munca intensa consecventa duce la rezultate pe termen lung, iar oamenii si-ar dori sa lucreze cu cineva care are o experienta dovedita in realizarea unor lucruri.
Acest lucru poate duce la mai multe oportunitati la locul de munca. Indeplinirea constanta a sarcinilor si generarea de rezultate de calitate poate influenta in mod semnificativ daca esti promovat sau daca ramai un angajat de rand la locul de munca.

4. Disciplina si auto-controlul

Poate fi dificil sa fii consecvent pentru ca necesita mult auto-control, iar daca nu esti obisnuit sa fii consecvent in actiunile pe care le faci, poate deveni un obicei complet nou. Consecventa in ceea ce faci insufla disciplina, iti ascute atentia si creste gradul de constientizare cu privire la ceea ce trebuie facut. Poate fi destul de dificil sa renuti la obiceiuri vechi si totusi consecventa in tot ceea ce faci este necesara daca vrei sa imbunatatesti lucrurile si sa ai parte de progres personal.
Un lucru pe care il au in comun oamenii care nu au succes este lipsa consecventei. Aceasta inseamna ca daca vrei sa devii o persoana de succes, trebuie sa exersezi gandirea consecventa, sa iti pastrezi disciplina si sa arati o intentie mai mare in lucrurile pe care le faci.

Sursa: https://safety4sea.com/cm-why-consistency-is-a-must-have-skill-for-success/

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts