Cum folosesti determinarea si motivatia pentru a-ti alimenta succesul?

5
(1)

Oamenii vad in general sfarsitul de an ca pe o perioada ideala pentru stabilirea unor obiective si rezolutii noi pentru anul urmator. Si nu e nimic rau in asta, ba chiar dimpotriva! Singura problema este ca 80% din rezolutiile adoptate in noaptea de Revelion sunt abandonate pana in februarie… De ce se intampla asa si ce putem face pentru a modifica aceasta situatie?

Poti incerca sa iti schimbi mentalitatea, insa daca nu ai disciplina necesara pentru schimbare, nu va dura, indiferent cat de motivat ai fi in momentul in care iei decizii. Iata de ce este important sa iti armonizezi disciplina, actiunile si determinarea pentru a continua sa mergi inainte chiar si in zilele in care nu te simti la fel de motivat.
Exista deci o diferenta intre determinare si motivatie? Raspunsul scurt: da!
Oamenii de afaceri care dau impresia ca nu isi pierd niciodata motivatia si ca pot munci ca nebunii fara timp liber sau timp personal, creaza o imagine falsa a antreprenoriatului.

Este important sa faci ceea ce iti place, dar asta nu inseamna ca intreaga ta viata trebuie sa se invarta doar in jurul muncii, fara timp pentru a te concentra pe propria persoana, pe familie si pe prieteni. Este important sa existe un echilibru intre munca si viata, sau o integrare a celor doua.
Echilibrul intre munca si viata personala nu inseamna o balanta egala. Sunt putini cei care au gasit o edfinitie exacta pentru conceptul de echilibru intre munca si viata personala. Cu alte cuvinte, nu exista o formula stabilita. Fiecare dintre noi are propria sa conceptie despre ceea ce este confortabil, tolerabil si acceptabil. Iar puterea secreta a fiecaruia este sa recunoasca si sa accepte de ce are nevoie intr-un moment anume pentru a crea echilibru. Si poate fi ceva complet diferit de ceea ce iti va trebui peste 12 luni sau in 2, 5, 7 sau 10 ani de acum inainte.

Atunci cand vorbim despre un echilibru intre munca si viata de familie, nu inseamna o perioada egala de timp petrecuta la serviciu si in afara acestuia, ci inseamna ca timpul petrecut la locul de munca este acceptabil in comparatie cu timpul pe care il petreci in afara serviciului. Insa intr-o perioada in care din ce in ce mai multi oameni au joburi de birou mai putin traditionale, ideea aceasta incepe sa para depasita.
Pentru unii, incercarea de a gasi un echilibru intre munca si viata personala creeaza mai degraba tensiune decat armonie. Daca te gandesti la aceste doua laturi ale vietii tale ca fiind complet separate, le vei pune intr-un soi de competitie una cu cealalta si iti creezi o doza in plus de stres gandindu-te ca cele doua – munca si viata personala – nu pot coexista. Insa ideea de integrare ne arata ca pot!

Diferenta dintre determinare si motivatie

Motivatia este disponibilitatea de a face ceva, sau un aspect care provoaca aceasta disponibilitate. Determinarea, in schimb, este un efort planificat pentru a realiza ceva anume.
Cele doua sunt similare ca si natura, pentru ca ambele implica stabilirea unor obiective si o viziune mai ampla. Motivatia tine mai mult de idee si nu presupune si pasii necesari pentru a atinge obiectivele. Determinarea, pe de alta parte, inseamna sa iei masuri pentru a atinge obiectivele pe care le-ai stabilit.

De ce conteaza determinarea si motivatia pentru antreprenori?

E una sa spui ca vrei sa ai propria ta afacere sau o activitate suplimentara care sa genereze venituri importante si alta e sa si faci acest lucru! Iata de ce ideile nu fac nici doi bani… Forta de a face ideile sa devina realitate este in schimb cea care te va propulsa inainte si iti va permite sa inveti ce functioneaza cu adevarat si ce nu.

Pentru a fi mai clar, principala motivatie pentru ca cineva sa isi deschida propria afacere este ca acea persoana sa fie pregatita sa devina propriul sau sef.
Ca atare, 82% dintre antreprenorii de succes nu s-au indoit niciodata de ei insisi, cu privire la experienta si calificarile necesare pentru a avea o afacere.
Daca ai aceasta incredere in tine si o folosesti pentru a atinge obiective mai mici si mai mari, vei avea parte de un succes antreprenorial.
Un secret al motivatiei pot fi si recompensele. Recompensele mari te pot motiva, insa nu atunci cand sunt considerate de neatins. Pe de alta parte, daca determinarea de a reusi depaseste obstacolele existente, potentialul tau de succes va fi si el mai mare.

Gaseste un echilibru si fa lucrurile sa se intample

Presiunile de a face bani pentru a-ti sustine drumul antreprenorial continua sa fie o preocupare importanta pentru toti proprietarii de afaceri. De altfel, 33% dintre antreprenori spun ca lipsa capitalului este un obstacol pentru ei.
Insa nu e cazul sa vezi totul in negru, ci dimpotriva: multi antreprenori folosesc „teama de esec” drept modalitate de a se motiva si de a-si alimenta determinarea.

Iata cateva aspecte important de retinut:

  •  Cauta intotdeauna oportunitati si ramai deschis la optiuni.
  •  Fii dispus sa asculti mai mult decat sa vorbesti. Vei invata multe in acest fel.
  •  E in regula sa-ti faci timp pentru odihna. Ingrijirea de sine este esentiala pentru succes.
  •  Creaza procese si practici zilnice care te vor ajuta sa mergi inainte chiar si atunci cand nu ai motivatia necesara sa faci asta.

Concluzie

Asadar, care sunt urmatorii pasi?
In primul rand trebuie sa ai un scop mai important decat acela de a face bani. In caz contrar, vei descoperi ca nivelul tau de fericire va scadea, chiar daca vei castiga banii doriti, iar in cele din urma determinarea de a mentine acest stil de viata va scadea si ea.
Asigura-te ca ai o perspectiva clara, in paralel cu determinarea si motivatia de a creste si de a invata ca antreprenor. Poti defini „succesul” cum vrei, dar fii constient ca vei avea nevoie atat de determinare cat si de motivatie pentru a atinge obiective mai mari.

Sursa: https://suttida.com/how-to-use-drive-and-motivation-to-fuel-your-success/

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts