Ce uleiuri esențiale vă pot ajuta pentru a crea intimitate?

0
(0)

Anumite plante au fost folosite de secole pentru a stimula dorinţa sexuală masculină şi feminină, performanţa şi plăcerea. Cu toate acestea, puține cercetări științifice au explorat modul în care uleiurile esențiale pot aduce beneficii în viața sexuală a unei persoane.

Deși nu este posibil să spunem că orice ulei esențial este un afrodisiac, există unele proprietăți ale uleiurilor esențiale care pot fi legate de o experiență sexuală mai bună.

1. Clary sage

Studiile științifice sugerează că salvia poate ajuta la ameliorarea problemelor legate de sistemul reproductiv al femeilor, cum ar fi perioadele menstruale dureroase. De asemenea, salvia poate scădea nivelul hormonilor de stres, atunci când este folosită sub formă de ulei esențial.

Deși nu există dovezi clare cu privire la proprietățile sale de stimulare a stării de spirit, este posibil ca salvia să contribuie la stabilirea dispoziției necesare pentru sex.

2. Lavandă

S-a constatat că inhalarea parfumului de lavandă reduce semnificativ anxietatea și stresul. Acest lucru poate duce, mai departe, la niveluri ridicate de relaxare, ceea ce ar putea aduce beneficii experienței sexuale.

3. Lemn de santal

Cercetătorii au descoperit că femeile care au inhalat ulei esențial de lemn de santal și compusul său principal în timpul sexului au raportat o stare de spirit crescută și un nivel mai ridicat de dorință decât cele care nu au inhalat.

4. Ylang ylang

Cercetările sugerează că inhalarea uleiului esențial de ylang ylang este asociată cu sentimente de euforie și ajută la ameliorarea depresiei. Un studiu a demonstrat chiar că aplicarea uleiului de ylang ylang pe piele poate îmbunătăți stima de sine.

Deși nu există o legătură științifică clară între ylang-ylang și experiența sexuală, dovezile sugerează că poate îmbunătăți sănătatea mintală. Și pentru că starea de spirit este legată de experiența sexuală, este posibil ca ylang-ylang să fie un ulei esențial bun pentru stimularea sexuală.

5. Carpolobia

În Africa, bărbații mestecă adesea tulpina și rădăcina carpolobiei, pentru a ajunge la uleiul plantei, înainte de sex, pentru a-și crește performanța. Cu toate acestea, nu există o înțelegere științifică clară a modului în care uleiul esențial de carpolobia creşte performanţa sexuală masculină.

6. Eurycoma longifolia

Studiile sugerează că eurycoma longifolia, numită și tongkat ali sau pasak bumi, crește capacitatea șobolanilor masculi de a avea erecții și, de asemenea, stimulează apetitul sexual al șobolanilor care ezită să facă sex.

În Malaezia, această plantă are reputația de a fi un puternic afrodisiac masculin. Sunt necesare însă mai multe cercetări pentru a investiga beneficiile inhalării acestui ulei esențial la oameni.

7. Ginseng

Oamenii de știință cred că uleiul de ginseng eliberează substanțe chimice ale creierului legate de o mai bună funcție erectilă la animalele și oamenii de sex masculin.

8. Satureja khuzestanica

Unele studii efectuate pe șobolani masculi sugerează că uleiul esențial de satureja khuzestanica poate crește fertilitatea, producția de spermă și dimensiunea organului sexual. Însă dovezile că acest ulei poate crește fertilitatea la bărbați sunt neclare.

În concluzie, nu există dovezi clare ale efectelor pe care uleiurile esenţiale le pot avea în privinţa experienţei si performanţei sexuale, însă efectele lor benefice asupra stării de spirit, asupra sănătăţii fizice şi mentale pot foarte bine să contribuie şi la îmbunătăţirea vieţii sexuale.

Dacă vă aflaţi la început de drum în privinţa uleiurilor esenţiale şi nu ştiţi de unde să începeţi, vă recomandăm uleiuri esentiale doTERRA. Acestea sunt uleiuri pure, de cea mai bună calitate, iar în plus puteţi achiziţiona la un preţ special un întreg set de uleiuri cel mai des utilizate.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Stefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts