6 moduri de a dezvolta un leadership care creaza angajati auto-motivati

0
(0)

Leadership-ul are potentialul de a modela culturi, iar daca ii acorzi importanta cuvenita poti transforma o companie obisnuita intr-una cu capacitatea de a face societatea sa evolueze intr-un mod semnificativ. Imbratisarea ledearship-ului la nivelurile inferioare ale unei companii construieste o cultura a oamenilor auto-motivati, care desfasoara o munca in care cred.

Se poate intampla ca leadership-ul sa fie un instrument gresit folosit, care sa ridice un numar mic de persoane, inabusind si suprimand cea mai mare parte a angajatilor din cadrul organizatiei. Angajatii pot simti cand exista o cultura a alinierii si a scopului.
Si atunci, cum faci sa extinzi anvergura leadership-ului unei companii in curs de dezvoltare cu o responsabilizare eficienta, astfel incat sa poti fi sigur ca echipa este condusa de un scop? Iata mai jos cele sase elemente de baza esentiale pentru construirea unui succes masurabil.

Traseaza o arie clara a leadership-ului

Sprijinirea unei culturi infloritoare incepe prin alocarea timpului de care ai nevoie pentru a patrunde mai mult in profunzimea organizatiei, trecand de nivelul managerilor executivi pentru a contrui si a lucra la responsabilitatile principale pentru functiile esentiale ale afacerii.

Schitarea unei ierarhii precise permite ca amploarea leadership-ului sa fie inteleasa simplu, sustine modul in care decurge comunicarea si initiaza succesul inca de la inceput.
Atunci cand identifici indicatorii cheie de performanta stabilesti jucatorul, pozitia, terenul si obiectivele de etapa pentru a duce echipa catre statutul de campion.

Creaza grafice vizuale privind responsabilitatile

Toata lumea poate beneficia de existenta unui plan clar si a unei harti. Acestea vor stabili tonul pentru leader, pentru jucatorii de echipa si vor ilustra responsabilitatile, aratand unde se termina responsabilitatile unei pozitii si unde incep responsabilitatile alteia.

Sprijina planurile individuale de dezvoltare

Planurile individuale de dezvoltare reprezinta un mod de a arata angajatilor ca organizatiei ii pasa si este interesata de dezvoltarea lor. Aceste planuri creaza un nivel de umanitate care poate fi omis de cele mai multe ori. Ele sunt, de asemenea, un mod autentic de a crea motivatie.
In medie, companiile care implementeaza regulat planuri de dezvoltare personala au parte de o mai mare rezilienta, retentie, incredere, atingere a obiectivelor si fericire generala in cadrul echipei.

Incurajeaza instruirea

Instruirea individuala si de grup a devenit extrem de importanta. Alege traineri dintr-o retea profesionala, care s-au format in mod organic prin instruire, retele locale de lucru in echipa si referinte. Un punct bun de pornire sunt recomandarile din partea unor contacte de incredere.
Alege un trainer care sa fie un bun ascultator, care sa puna intrebari grele si sa inspire actiunea.

Sustine si incurajeaza transparenta

Dedica-te evaluarii externe regulate a companiei, fie ca este vorba despre salarii, practici de HR, proceduri operationale si implica intotdeauna echipa de conducere. Conectarea tuturor nivelurilor de conducere in intreaga poveste a afacerii le permite sa devina factori de decizie foarte calificati in numele si in beneficiul actionarilor companiei. Datorita acestui nivel de responsabilizare vei avea o extensie a viziunii fondatorilor/actionarilor si in teren. Fara aceasta implicare, majoritatea angajatilor vor fi in defensiva, iar aceasta poate crea o drama inutila, regrese si alte lucruri care pot duce la scurgerea profiturilor.

Colaboreaza pornind de la misiune, viziune si valori

O companie cu o misiune, viziune si valori scrise de cateva persoane are un impact mai mic decat una al carei autor este intreaga echipa. Invitand o echipa mai mare la masa inca de la inceput, vei avea un grup unit de angajati care participa la toate aspectele succesului unei organizatii.
In plus, co-autoratul creaza o echipa implicata de conducere, ce poate lansa, genera si incheia foate usor planuri strategice anuale extrem de incluzive, provocatoare si pline de satisfactii. Asta pentru ca atentia se muta de la intrebarile legate de existenta planului catre construirea si sprijinirea unor sisteme care ofera si sustin excelenta tactica.

Este aproape imposibil sa reusesti ca intreaga echipa sa fie de acord cu privire la orice, insa prin stabilirea unei structuri consensuale, compania poate reusi sa depaseasca dezarcordurile.
Fii dispus sa iti lasi echipa sa se afle in lumina reflectoarelor mai frecvent ca niciodata. Daca nu esti dedicat derularii de operatiuni, este mai eficient sa ai un plan strategic pentru a conduce saptamanal compania.
In cadrul echipelor care au linii directoare clare, membrii pot fi mai buni si mai toleranti unii cu ceilalti. Bunatatea inseamna retentie, iar retentia alimenteaza coeziune cu afacerea. Cand sistemele sunt instituite pentru a rasplati toate nivelurile organizatiei, toata lumea castiga.

Sursa: https://www.fastcompany.com/90649567/6-ways-to-develop-leadership-that-create-self-motivated-workers

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts