Top 50 filme motivationale de neratat

4.8
(5)

Stii acele filme care te fac sa vorbesti despre ele ore intregi dupa ce le-ai vazut? Cele care iti raman in minte si in saptamana si luna urmatoare si, de fapt, pe care nu le vei putea uita niciodata pentru ca iti lasa pe viata o impresie atat de puternica?! Am facut mai jos o selectie a celor mai motivationale filme, de la pelicule castigatoare de Oscar pana la filme culte, insa toate demne de o colectie personala de DVD-uri.

Nu ne-am propus sa fie un top universal valabil, pentru ca fiecare tema poate influenta in mod diferit persoane diferite, insa este un top 50 al filmelor motivationale, din care am omis insa cliseele, pentru ca stim cu totii deja despre impactul si puterea unor filme precum Lista lui Schindler sau Forrest Gump…

1. Primul loc in tipul 50 este ocupat, nu intamplator, de Teoria Intregului (Titlu original: The Theory Of Everything). Filmul spune povestea primilor ani ai relatiei dintre faimosul om de stiinta Stephen Hawking (intrepretat magistral de Eddie Redmayne) si sotia sa, in perioada in care Hawking incepea sa resimta primele semne ale bolii care avea sa il paralizeze deplin. Este o poveste despre lupta, despre reusita, despre a invinge orice obstacol si a depasi orice limite in medicina si stiinta si a reusi mult mai mult decat ai fi visat vreodata. “Nu ar trebui sa existe granite in straduintele oamenilor. Cu totii suntem diferiti. Oricat de grea poate parea viata, exista intotdeauna ceva ce poti face sa reusesti. „Cata vreme exista viata, exista si speranta”– Stephen Hawking.

2. In cautarea fericirii. (Titlu original: The Pursuit of Happiness)

Top 50 filme motivationale de neratat

Un film motivational clasic, un rol foarte apreciat al lui Will Smith, care interpreteaza un tata care se chinuie din rasputeri sa ofere o viata mai buna fiului sau. Reuseste cu greu sa o faca, insa pe tot acest drum nu uita niciodata sa fie un tata iubitor si sa isi invete fiul sa gandeasca mereu pozitiv. “Sa nu permiti nimanui niciodata sa iti spuna ca nu poti face ceva. Nici macar mie. Cand ai un vis, trebuie sa il protejezi. Cand vrei ceva, il obtii. Punct!”

3. Taramul visurilor (Titlu original: Beasts of the Southern Wild). O drama fantastica centrata in jurul lui Hushpuppy, in varsta de 6 ani. Cand comunitatea sa este lovita de probleme de mediu, invata sa se adapatze acestei lumi noi. “Vad ca sunt o mica bucatica dintr-un univers mare, mare, si asta face sa fie corect” – Hushpuppy.

4. Viata lui Pi (Titlu original: Life of Pi). Filmul spune povestea luptei pentru supravietuire a lui Pi, naufragiat in Oceanul Pacific si avand drept companion un tigru bengalez. “Toata esenta vietii devine un act de renuntare, dar ceea ce doare intotdeauna este faptul ca nu ai un moment in care sa iti iei ramas bun”– Pi

5. Revenire la viata (Titlu original: Awakenings). Bazat pe cartea neurologului Oliver Sack, filmul il prezinta pe Robin Williams in pielea introvertitului Dr. Sayer, care descopera un medicament care ii trezeste la viata pe pacientii catatonici. “Inca o trezire a avut loc. Spiritul uman este mai puternic decat orice medicament, iar asta este ceea ce trebuie alimentat: cu munca, joaca, prietenie, familie. Acestea sunt lucrurile care conteaza”, spune Dr. Sayer.

6. Extrem de tare si incredibil de aproape (Tilu original: Extremely Loud And Incredibly Close)

Top 50 filme motivationale de neratat

Drama lui Oskar, un baiatel care isi pierde tatal cu care avea o relatie extrem de apropiata si speciala (Tom Hanks) si a carui viata se schimba definitiv odata cu evenimentele din 11 septembrie. Viata lui Oskar ia insa un alt curs cand baiatul descopera o cheie si un plic ramase de la tatal sau si porneste intr-o calatorie a cunoasterii si a intelegerii, la capatul careia va deveni un alt om. “Oricat de mult as vrea, tatal meu nu se va mai intoarce niciodata, si credeam ca nu voi putea trai fara el. Acum stiu ca pot. Cred ca asta l-ar face mandru pe tata, si asta este tot ce am vrut vreodata” – Oskar.

7. Renascut din cenusa (Titlu original : Cinderella Man). O demonstratie de forta din partea lui Russel Crowe, care demonstreaza, in rolul lui James J. Braddock sau Cinderella Man, cum un om poate renaste din cenusa, cu munca si daruire, cu chinuri si insistenta, dar se poate reinventa si poate croi un drum nou pentru sine si pentru familia sa, devenind una dintre cele mai mari legende ale sportului. “Trebuie sa cred ca atunci cand lucrurile stau prost, eu am puterea sa le schimb” – James Braddock.

8. Amadeus. Un film epic extraordinar, de perioada, avand la baza geniul lui Mozart, ofera prilejul de a vedea interpretari excelente si o muzica exceptionala. “Este o muzica pe care nu am mai auzit-o niciodata. Plina de atata dor, de atata dorinta neimplinita!”.

9. Nebunia Regelui George (Titlu original: The Madness of King George). Regele George al III-lea isi pierde mintile, aruncand intreaga tara in haos. Revolutionarul doctor Willis este chemat sa restabileasca ordinea in aceasta drama geniala. “Nu exista viata fara regret, dar nici viata fara consolare” – regele George al III-lea.

10. Mary si Max

Top 50 filme motivationale de neratat

Un film excentric, despre viata, in care doi singuratici devin prieteni prin corespondenta si pun bazele unei prietenii in ciuda distantei dintre ei. “A cincea mea slujba a fost de gunoier. Faceam curat dupa gandaci si nu vorbeam cu nimeni. Uneori imi placea sa pretind ca sunt robot intergalactic” – Max.

11. Printesa Mononoke. O capodopera uluitoare venita de la Studio Ghibli, despre tanarul razboinic Ashitaka, ce lupta sa restabileasca ordinea intre fortele supranaturale si lumea oamenilor. “Asa arata ura! Asta face cand pune stapanire pe tine!” – Ashitaki.

12. Calatoria lui Chihiro (Titlu original: Spirited Away). Scolarita Chihiro ajunge accidental in lumea spiritelor, si este nevoita sa fara eforturi uriase pentru a-si obtine libertatea. “Odata ce ai cunoscut pe cineva, nu il mai uiti niciodata. Dureaza doar putin timp pana cand iti revin amintirile” este un sfat primit de Chihiro si o povata pe care oricine o poate extrage din acest film.

13. Regii Verii (Titlu original: The Kings of Summer). Trei adolescenti, sacaiti de familiile lor, pleaca in padure sa traiasca intr-o casa construita chiar de ei, bucurandu-se de viata pe in acest parcurs. “Ai dreptate, este o rapire clasica. Ne-au luat copiii si conservele si pastele”, spune Frank, un parinte deranjat.

14. Rush: Rivalitate si Adrenalina (Titlu original: Rush). Povestea adevarata a sezonului din 1976 de Formula 1, cand James Hunt si Niki Lauda s-au batut pentru titlul mondial, cel din urma depasind un accident ingrozitor. “Este imposibil sa transpiri printr-o grefa de piele, asa ca traspiratia nu imi va mai intra niciodata in ochi, ceea ce este foarte bine pentru un sofer” spune Lauda dupa accident.

15. Ametit de dragoste (Titlu original Punch-Drunk Love). O drama romantica neconventionala, in care Adam Sandler in rolul singuraticului excentric Barry Egan este curtat de misterioasa Lena, interpretata de Emily Watson. “Am o dragoste in viata mea. Ma face mai puternic decat orice ti-ai putea imagina” – Barry.

16. Despre soareci si oameni (Titlu original: Of Mice and Men). O excelenta adaptare semnata Gary Sinise a romanului clasic al lui John Steinbeck. Ambitiosul George si bolnavul psihic Lennie, calatoresc in jurul Americii ca ajutoare de fermieri, visand ca intr-o zi sa aiba propriul lor pamant. “Avem un viitor. Avem pe cineva cu care sa vorbim, caruia chiar ii pasa de noi” George.

17. Scafandrul si Fluturele (Titlu original: Le Scaphandre et le Papillon)

Top 50 filme motivationale de neratat

Inspirat din cartea lui Jean-Dominique Bauby, acest patrunzator film francez vorbeste despre viata sa dupa un accident cerebral care l-a lasat paralizat. Suferind de sindromul locked-in el scrie totusi un roman… “Am decis sa nu imi mai fie mila de mine insumi. In afara de ochi, mai am doua lucruri care nu sunt paralizate: imaginatia si memoria”, spune Bauby.

18. Strania poveste a lui Benjamin Button. (Titlu original: The Curious Case of Benjamin Button). Povestea romantica a unui om nascut asa cum o spune chiar el “in circumstante neobisnuite”. Filmul este adaptarea povestii din 1920 a lui Scott Fitzgerald despre un barbat nascut la 80 de ani, care intinereste, un om care, asemeni oricaruia dintre noi, nu poate lupta cu timpul si nu il poate opri, oricat de mult si-ar dori. Povestea lui Benjamin Button (Brad Pitt) este despre locurile pe care le descopera, despre iubirile pe care le traieste, despre bucuriile vietii si despre tristetea mortii, dar si despre ceea ce ramane dincolo de timp. “Nu e niciodata prea tarziu sa fii cine vrei sa fii. Nu exista limita de timp, poti incepe cand vrei. Poti sa te schimbi sau sa ramai la fel. Nu exista reguli pentru asta” spune Button in scrisoarea lasata familiei.

19. Australia este un film de aventura, epic si romantic, a carui actiune este plasata in pragul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand Sarah (Nicole Kidman) ajunge in Australia, unde alaturi de “necioplitul” si rebelul Drover va trai nu numai o poveste de dragoste dar va incerca de asemenea sa salveze pamantul pe care il mosteneste de la sotul ei, intr-o calatorie care ii va transforma definitiv. “Doar pentru ca este asa, nu inseamna ca asa trebuie sa fie”. Drover.

20. Ultimele dorinte (Titlu original: The Bucket List). Un mecanic si un miliardar (Morgan Freeman si Jack Nicholson) ajung sa imparta aceeasi camera de spital si sa se gandeasca la ce le-a mai ramas din viata, intr-o comedie cu accente de drama sau o drama cu accente de comedie, depinde din ce unghi privesti… Ambii au un singur lucru in comun: nevoia de a se impaca cu ceea ce sunt si cu alegerile facute si dorinta de a petrece timpul ramas facand tot ce si-au dorit vreodata. Astfel pornesc impreuna in calatoria vietii lor, bifand experiente si locuri noi si facandu-ne sa intelegem ca doar aflati pe muchie de cutit realizam cat timp pierdem. “Ai gasit bucuria in viata? Viata ta a adus bucurie celor din jur?” sunt doua intrebari pe care la un moment cu totii ar trebui sa ni le punem.

21. Discursul regelui. (Titlu original: The King’s Speech). Bazat pe povestea reala a tatalui reginei Elizabeth a Marii Britanii, filmul avandu-l pe Collin Firth in rolul regelui George al VI-lea, devenit rege pe neasteptate cand fratele sau Edward abdica, prezinta incercarile regelui, alaturi de logopedul Lionel Logue, de a articula in mod corect si de a gasi o voce adecvata, cu care sa conduca natiunea in razboi. “Daca sunt rege, unde e puterea mea? Pot forma un guvern? Pot pune o taxa, pot declara un razboi? Nu! Si totusi eu reprezint intreaga autoritate. De ce? Pentru ca natiunea crede ca atunci cand vorbesc, vorbesc in numele lor. Dar eu nu pot sa vorbesc!”.

22. 12 ani de sclavie (Titlu original: 12 Years A Slave). O drama istorica biografica, localizata in Statele Unite inainte de Razboiul Civil, cand Solomon Northup, un barbat de culoare liber este rapit si vandut ca sclav. Filmul il prezinta pe barbatul de culoare intrepretat de Chiwetel Ejiofor trecand prin chinuri cumplite dar si prin momente in care cunoaste blandetea cu ajutorul abolitionistului interpretat de Brad Pitt, dar reusind sa isi pastreze demnitatea si credinta in ciuda a tot ce traieste.

12 ani de sclavie

„In asemenea momente, inima omului se intoarce catre Creator. In prosperitate si cand nu exista nimic care sa ii faca rau sau care sa il sperie, nu isi aminteste de El, si este gata sa il infrunte; dar pune-l in mijlocul pericolelor, nu ii permite sa primeasca ajutor, pune-l in fata unui mormant deschis, caci atunci, in momente de necaz, batjocoritorul si necredinciosul om se intoarce catre Dumnzeu pentru ajutor, simtind ca nu exista alta speranta sau refugiu decat in bratele sale protectoare”.

23. Parinti si copii (Titlu original: The Squid and The Whale). Un cuplu divorteaza, iar copiii (Walt si Frank) sunt nevoiti sa faca fata jocurilor psihologice care apar intre parintii lor. “Ne-am uitat la armura de cavaler de la Met. Inspaimantatorul peste de la Muzeul de Istorie Nationala… Mi-a fost intotdeauna teama de lupta dintre caracatita si balena” spune Walt.

24. Iluzionistul. Sublima poveste animata a lui Sylvain Chomet despre un magician care incearca sa reuseasca in meseria sa, in timpul calatoriei sale prin Europa, relationand pe drum cu tanara sa admiratoare Alice.“Magicienii nu exista” este una dintre notele sale.

25. Hotul de orhidee (Titlu original: Adaptation). Anxiosul Charlie Kaufman (interpretat de Nicholas Cage) este un scenarist care adapteaza un roman dificil si traverseaza astfel o perioada la capatul careia devine din ce in ce mai instabil. “Toate problemele mele si anxietatea pot fi reduse la un dezechilibru chimic sau un fel de sinapse defecte. Am nevoie de ajutor cu asta. Dar o sa fiu in continuare urat” – Charlie.

26. Zbor deasupra unui cuib de cuci (Titlu original: One Flew Over The Cuckoo’s Nest). Jack Nicholson este Randal P. McMurphy, un rebel care simuleaza nebunia pentru a scapa de inchisoarea intr-un spital de boli psihice, provocand astfel un adevarat haos. “Ce crezi ca esti, pentru numele Domnului, nebun sau ce?! Nu esti! Nu esti! Nu esti mai nebun decat cretinul de rand, care umbla in mod normal pe strazi” – McMurphy.

27. Povestea lui Alvin Straight (Titlu original: The Straight Story). Veteran in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Alvin afla ca fratele sau cu care nu s-a vazut de mult timp a avut un atac de cord si porneste intr-o calatorie de 240 de mile ca sa il vada, insa nu orice calatorie, ci una cu tractorul. “Nu exista nimeni care sa iti stie mai bine viata decat un frate care are aproape varsta ta. Stie cine si ce esti, mai bine decat oricine” crede Alvin.

28. Pianistul

Top 50 filme motivationale de neratat

Povestea lui Roman Polanski despre remarcabila lupta pentru supravietuire a pianistului polonez Wladyslaw Szpilman, in timpul deportarii evreilor de catre nazisti, in cel de-al Doilea Razboi Mondial.“Poftim, vinde asta. Mancarea este mai importanta decat timpul” spune Szpilman, scotandu-si ceasul de la mana.

29. Piciorul meu stang (Titlu original: My Left Foot). Nu il rata pe Daniel Day Lewis intr-o intrepretare exceptionala a irlandezului Christy Brown, care desi a suferit o paralizie cerebrala severa, a devenit un scriitor extrem de important. “Acesta este Christy Brown, fiul meu. Geniul.”, il prezinta tatal sau.

30. Viata e frumoasa (Titlu original: La vita e bella). Excelentul film al lui Roberto Beningni, a carui actiune este plasata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand un tata isi foloseste imaginatia pentru a-si proteja fiul de ororile razboiului, intr-un lagar de exterminare nazist. “Aceasta este povestea mea. Acesta este sacrificiul facut de tatal meu. Acesta a fost darul lui pentru mine” povesteste fiul, cativa ani mai tarziu.

31. Rainman. Unul dintre cele mai celebre filme ale lui Tom Cruise si Dustin Hoffman, Rainman este drama a doi frati ramasi fara tata si cu o mostenire uriasa care insa revine fratelui bolnav psihic, dar cu o minte stralucita. Ceea ce incepe ca o intriga prin care celalalt frate incearca sa fure mostenirea fratelui bolnav, va deveni pana la final o poveste despre familie, despre dragoste si mai ales despre auto-descoperire.

Top 50 filme motivationale de neratat

“Tocmai am realizat ca nu mai sunt suparat. Tata m-a scos din testament. Probabil stii ca a incercat sa ia legatura cu mine in anii astia. Nu l-am sunat niciodata inapoi. Am fost un nenorocit. Daca el ar fi fost fiul meu si nu mi-ar fi raspuns la telefoane, si eu l-as fi scos. Dar nu mai e vorba de bani. Pur si simplu nu inteleg. De ce nu mi-a spus ca am un frate? De ce nu mi-a spus nimeni niciodata ca am un frate ? Pentru ca ar fi fost frumos sa il cunosc de mai mult de sase zile…” – Charlie Babbitt.

32. Evadare in zori (Titlu original: Rescue Dawn). O poveste tensionata despre supravietuire, de Werner Herzog, cu Christian Bale in rolul prizonierului de razboi Dietei Dengler. O poveste adevarata, in care curajul si carisma lui Dengler sunt cu adevarat de mare inspiratie. “Goleste ceea ce e plin. Umple ceea ce este gol. Scarpina ce te mananca” spune Dieter Dengler.

33. Imperiul Soarelui (Titlu original: Empire of the Sun). Tanarul Jim devine prizonier de razboi intr-un lagar de concentrare din cel de-al Doilea Razboi Mondial. De-a lungul anilor, in timp ce lupta pentru supravietuire, devine dintr-un copil rasfatat, un adult matur. “Intai o parte te hraneste, iar cealalta parte incearca sa te omoare, apoi se schimba rolurile; totul tine de timing” este unul dintre sfaturile pe care Jim le primeste.

34. Evadatul (Titlu original: Mud). Doi adolescenti il descopera pe enigmaticul Mud, traind pe o insula mica. Pe masura ce devin prieteni, descopera ca oamenii legii sunt pe urmele lor. “Sunt forte aprige in lume, baieti. Binele, raul, ghinionul, norocul. Ca barbati, trebuie sa profitam de tot ce putem” – Mud.

35. Sideways. Dupa un divort dureros, scriitorul Miles pleaca intr-un weekend pentru o degustare de vinuri cu hedonistul sau prieten Jack. Haosul si o iubire noua sunt rezultatul acestei plecari. “Aromele sale sunt cele mai obsedante si stralucitoare si incantatoare si subtile si… antice de pe planeta” – Miles.

36. The Truman Show. Truman Burbank traieste o viata a unui om obisnuit, din clasa de mijloc, fara sa stie de fapt ca este vedeta celui mai popular show de pe planeta. “Nu este nimic fake la Truman. Nu exista scenarii, nu exista cartonase cu replici. Nu este intotdeauna Shakespeare, dar este autentic. Este o viata” spune Christof, creatorul show-ului.

37. Wall Street: Banii sunt facuti sa circule (Titlu Original: Wall Street: Money Never Sleeps).

Odinioara rege pe Wall Street si convins ca lacomia este buna, Gordon Gekko iese din inchisoare si descopera ca nu mai este in jocul pe care odata il domina si ca are nevoie sa se reinventeze pentru a reveni in business. ”Lucrul pe care l-am invatat in inchisoare este ca nu banii sunt principalul in viata. Timpul este principal!” – Gekko.

38. Requiem pentru un vis (Titlu original: Requiem for a Dream). O fabula moderna, Requiem pentru un vis, cu Jared Leto intr-un senzational si de neuitat rol principal, spune povestile in paralel a patru oameni din Coney Island, care incearca sa aiba o viata mai buna, dar care se afunda intr-o lume a drogurilor, a sperantelor pierdute, o lume fara iesire si mai ales plina de disperare. “Nu sa fac rost de bani e problema, Harry!/Atunci care e problema?/Nu stiu ce va trebui sa fac ca sa ii obtin”.

39. Reteaua de Socializare (Titlu original: The Social Network). Un moment absolut revolutionar, aparitia Facebook avea sa schimbe tot ce stiam la inceputul secolului despre socializare si despre prieten. O drama biografica pe alocuri cu accente de comedie, despre extrem de inteligentul Mark Zuckerberg si toti colegii de echipa care au lucrat la Facebook. “Clientii dumneavoastra vor sa stea pe urmerii mei si sa se creada inalti… Ei au dreptul sa incerce, dar eu nu am nicio obligatie sa imi faca placere sa stau aici sa ascult oamenii mintind. Aveti o parte din atentia mea, minimum de atentie. Restul atentiei mele este in birourile Facebook, unde colegii mei si eu facem lucruri pe care nimeni din camera asta, inclusiv si in mod special clientii dumneavoastra, nu este destul de inteligent sau de creativ sa le faca”, spunea Zuckerberg in instanta, acuzat de fratii Winklevoss ca le-ar fi furat ideea.

40. Sapte Suflete (Titlu original: Seven Pounds). Inca un film de top cu Will Smith in riolul principal. O capodopera a cinematografiei, plasata intr-o lume in care criza financiara face tot mai multe victime si oamenii nu mai stiu sa fie oameni, si in care Will Smith, un agent la Fisc, redescopera umanitatea, incercand sa isi rascumpere o greseala din trecut ajutand 7 persoane straine, 7 suflete… “Am facut ceva foarte rau odata si nu voi mai fi niciodata acelasi!”

41. Salvati soldatul Ryan (Tiltu original: Save Private Ryan). O drama de actiune si razboi, plasata in cel de-al Doilea Razboi Mondial cand o echipa condusa de Tom Hanks, in rolul lui John Miller, porneste in cautarea soldatului Ryan. O poveste despre curaj si supravietuire, despre onoare si demnitate, dar si despre a nu renunta, in ciuda oricaror greutati. “Uneori ma intreb daca sotia mea o sa ma mai recunoasca si cum o sa ii pot spune vreodata despre zile ca asta. Ryan… Nu stiu nimic despre Ryan si nu imi pasa. Omul ala nu inseamna nimic pentru mine. Dar daca mergem la Ramelle si il gasim ca sa putem merge acasa, daca asta imi da dreptul sa ma intorc acasa la sotia mea, atunci asta e misiunea mea!”

42. 127 de ore

Aron Ralston isi prinde bratul in timpul unei escalade, ajungand astfel intr-o situatie descurajanta, care il face sa realizeze cateva lucruri. “Piatra asta… piatra asta m-a asteptat toata viata” Ralston.

43. Leon (Titlu original: Leon the Professional). Leon este un asasin platit si un singuratic. Fortat deodata sa aiba grija de un copil (tanara Natalie Portman) isi descopera latura umana si cauta o schimbare.“Mi-ai oferit gustul vietii. Vreau sa fiu fericit. Sa dorm intr-un pat, sa am radacini. Si nu vei mai fi singura niciodata, Mathilda” spune Leon.

44. Stralucirea eterna a mintii neprihanite (Titlu original: Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Timidul Joel si hedonista Clementine incep o relatie, fara sa stie ca au deja o poveste unica impreuna. “Suntem la fel ca si cuplurile alea plictisite de care iti pare rau in restaurante?” – Joel.

45. O fata de milioane (Titlu original: Million dollar baby). O poveste clasica de la print la cersetor, in care Maggie, o ospatarita umila, isi face debutul in lumea boxului si ajunge rapid o vedeta. „Este despre magia de a risca totul pentru un vis pe care nimeni altcineva decat tine nu il vede”.

46. Familia Savage (Titlu original: The Savages).Doi frati indepartati, Jon si Wendy Savage, se reunesc atunci cand tatal lor prezinta deodata semne de dementa. “Aceasta fixatie din ce in ce mai mare a ta pentru mobilitate este contraproductiva si, sincer, destul de egoista. Pentru ca nu are legatura cu tata, are legatura cu tine si cu sentimentul tau de vinovatie” spune Jon Savage.

47. Descendentii (Titlu original: The Descendants)

Cand sotia sa este internata, bogatasul Matt King, interpretat de George Clooney, si familia sa trebuie sa se adapteze schimbarilor radicale. “Da-le copiilor tai destui bani ca sa faca ceva, dar nu destul cat sa nu faca nimic” – Matt King.

48. Un an din viata (Titlu original: Another Year). O drama britanica avand in centrul sau povestea unui cuplu fericit, care timp de patru anotimpuri isi observa prietenii nefericiti, incercand sa le structureze vietile. “Tineri… Totul este pentru tineri.Barurile alea, stii, sunt pline de tineri care striga despre nimic”, se lamenteaza un prieten.

49. Mai mult decat fictiune (Titlu original: Stranger than fiction). Will Ferrell joaca rolul introvertitului Harold Crick, care incepe sa auda o voce in capul sau (Emma Thompson), o voce care ii comenteaza fiecare miscare. “Blestemata sa fii, voce stupida, taci si lasa-ma in pace!” – Harold Crick.

50. Gravity: Misiune in spatiu. Un palpitant SF epic din 2013, cu efecte speciale exceptionale, un rasfat vizual in adevaratul sens al cuvantului. “Ori o fac aici jos dintr-o piesa si o sa am o super poveste de spus! Sau o sa iau foc in urmatoarele zece minute” – Dr. Stone.

Mai poti citi si:

Sursa de motivatie: 17 de cuvinte care iti pot schimba viata

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 5

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By sonia

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts