6 moduri de a evita epuizarea atunci cand lucrezi de acasa

0
(0)

Dezvolta-te in perioada de carantina cu ajutorul acestor idei extrem de utile si evita momentele de epuizare in care simti ca iti este din ce in ce mai greu sa faci fata sarcinilor pe care le ai.

Unele dintre cauzele principale ale epuizarii mentale o reprezinta volumul mare de munca si lipsa controlului. In economia coronavirusului, un context in care multi oameni isi pierd locurile de munca, lasand sarcini suplimentare pe umerii altora, si in care toata lumea lucreaza de la distanta – cel putin pentru urmatoarea perioada – epuizarea este din ce in ce mai probabila. S-ar putea sa simti ca nu exista prea multe lucruri pe care sa le poti controla in aceste momente, dar exista modalitati care te pot ajuta sa te relaxezi si sa eviti epuizarea in timp ce lucrezi de acasa.

Am pus cap la cap in cele ce urmeaza o lista cu cateva produse care te pot ajuta sa te relaxezi, in modul cel mai potrivit pentru tine.

Fa o sesiune de yoga

Daca simti ca ai o nevoie disperata de ceva zen in viata ta, poate ca e momentul sa te apuci (sau sa reiei, daca nu esti la prima experienta de acest gen) de un antrenament de yoga. Pentru ca suntem in continuare intr-o perioada dificila, in care salile de fitness sau studiourile de yoga nu isi pot deschide portile pentru public, poti incerca sa faci yoga si de acasa. Exista studiouri care fac cursuri virtuale sau poti gasi pe YouTube antrenamente care sa te inspire si sa te ajute sa te poti relaxa si sa te concentrezi oricand ai nevoie.

Asculta un audiobook

A sta relaxat in fotoliul tau preferat cu o carte buna, pe care iti doresti de mult sa o citesti poate fi o modalitate excelenta de a face fata epuizarii. Desigur, nu ai intotdeauna la dispozitie atat de mult timp pe cat ti-ai dori sa dedici lecturii. Din fericire, audiobook-urile cumparate sau bibliotecile online cu oferte foarte generoase de audiobook-uri te pot ajuta sa parcurgi cartea care te intereseaza intr-un timp cu mult mai scurt. ‘

Daca esti pasionat de cartile in limba engleza, platforma 12 Min te ajuta cu o experienta speciala. Expertii lor concentreaza carti complete in text sau rezumate audio, care pot fi parcurse in numai 12 minute, astfel incat sa poti afla tot ce vrei despre un subiect nou sau sa descoperi o lume noua in doar cateva minute.

Asculta muzica linistitoare

Poate niste muzica buna sau un podcast te vor ajuta sa te deconectezi. Le poti asculta in varianta clasica, sau poti apela la o boxa inteligenta care iti ofera comanda vocala si iti permite sa controlezi coloana sonora, sa iti gestionezi programul, sa adaugi produse la lista de cumparaturi, si multe altele, doar folosindu-ti vocea. Un astfel de device iti permite chiar sa controlezi o casa inteligenta, actionand ca un hub pentru alte interfete cu Alexa, cum ar fi televizoare, lumini, incuietori si termostate. Nu-i asa ca suna minunat?

Pune-ti seriale sau filme in background

Preferi mai degraba sa evadezi prin intermediul unui serial TV sau unui film? Solutia perfecta pentru tine poate fi una dintre platformele Netflix sau HBO GO, programele de filme de la TV, iar daca esti ceva mai traditionalist ai la dispozitie si filmele pe suport DVD.

Fa o pauza scurta pentru sport

Un mod minunat prin care poti evita epuizarea este sa te mentii in forma si cat mai sanatos cu putinta. Chiar daca nu poti merge la sala chiar acum, daca ai abonament la o sala din oras probabil ca stii deja ca antrenorii lor organizeaza si ore virtuale, iar daca nu esti abonat la niciun centru sportiv, e bine sa stii ca poti gasi online suficiente antrenamente video care sa te ajute sa iti pui cap la cap un program bun de antrenament pentru aceasta perioada, prin care sa te mentii relaxat si in forma, si sa tii in acelasi timp la distanta si kilogramele in plus. Daca vrei un ajutor ceva mai profesionist, poti apela la un nutritionist, pentru un plan mai specific.

Deconecteaza-te si mediteaza

Uneori, cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine este sa te deconectezi pur si simplu de la lumea inconjuratoare. O poti face pe cont propriu sau poti apela la ajutorul aplicatiilor de meditatie, alegandu-le pe cele cu un rating cat mai mare, care iti permit sa dezvolti un program de meditatie si mindfulness in functie de timpul pe care il ai la dispozitie.

Nu trebuie decat sa accesezi o sedinta de meditatie ghidata, atunci cand ai timp sau cand simti ca ai nevoie, sau sa creezi liste personalizate de redare. In plus, unele aplicatii iti permit chiar sa tii un fel de jurnale de meditatie, sa iti stabilesti obiective si memento-uri si sa iti urmaresti progresul catre obiectivele pe care ti le stabilesti.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By sonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts