De ce e posibil ca mindfulness-ul sa iti distruga succesul?

0
(0)

Odata cu intoarcerea la „normal”, dupa pandemia COVID-19, riscam sa anulam toata munca grea legata de mindfulness pe care am urmarit-o in perioada de izolare. Riscam sa nu integram aceste practici in actiunile noastre in moduri cat mai utile si mai benefice.
Pentru oamenii cu un spirit antreprenorial, e foarte probabil ca mindfulness-ul sa fi capatat un sens complet nou in ultimii cativa ani.


Daca inainte de pandemie, mindfulness-ul (atentia si stilul de viata constient, concentrat pe fiecare moment din prezent) nu era unul dintre punctele de interes ale vietii noastre si adesea nici nu aveam timp pentru el, in perioadele dificile traversate in ultimii doi ani, cand oamenii au devenit mai constienti de efectele negative pe care crizele mondiale le au asupra sanatatii noastre mintale, mindfulness-ul a oferit perioade de ragaz atat de necesar in momentele dificile.
Si atunci, vei intreba, cum e oare posibil ca magicul mindfulness sa iti distruga succesul?

De ce practici mindfulness-ul?

Mindfulness arata diferit pentru fiecare dintre noi. Exista etape ale mindfulness-ului pe care e foarte benefic sa le mentii pentru totdeauna in rutina zilnica. Nu este nimic gresit in a te conecta la realitatea din momentul prezent. Intr-o epoca incerta si confuza, mindfulness-ul te poate ajuta sa te reintorci la ceea ce esti cu adevarat si mai ales atunci cand tanjesti cel mai mult dupa asta.
Insa aici conteaza foarte mult raspunsul la intrebarea „de ce”. Poate ca te plimbi prin padure pentru a calma gandurile care te streseaza; poate practici yoga alaturi de copiii tai ca o modalitate semnificativa de a va reconecta in momente agitate; sau poate faci baia aceea extrem de benefica de dupa serviciu. E mai mult decat binevenit sa-ti faci timp pentru grija fata de sine, pentru relatii si pentru sanatatea mintala… Insa daca patura moale a mindfulness-ului – acea senzatie de liniste si siguranta – te indeparteaza, de fapt, de intentia ta, ti-ai putea sabota pe nesimtite toate eforturile facute pana in acest moment.

Nu lasa reveriile sa te indeparteze de la drumul tau

Tuturor ne place sa visam cu ochii deschisi la succesul nostru viitor. Este ceva caracteristic oamenilor si este si ceea ce ne ofera impulsul de a parcurge drumurile pe care le avem in fata. Insa daca aluneci prea mult pe panta visarii si fanteziilor, bariera anxietatii te va impiedica aproape sigur sa te ridici din nou la nivelul de la care ai cazut.
Desigur, ne putem incepe cu totii ziua cu acele afirmatii pozitive, ca niste mantre, putem scrie in fiecare zi in jurnalul de recunostinta, putem adauga mereu si mereu lucruri noi la vision board-ul despre cum vor arata lucrurile in viata noastra… Insa cat de mult ne ajuta toate acestea pentru a simti efectiv succesul si abundenta? Ele sunt o repetitie generala pentru modul in care ar putea arata viata noastra daca am trai efectiv propria definitie a succesului. E foarte usor sa uiti acest aspect si te trezesti ca ai pierdut practic cateva ore bune, in care de fapt nu ai fost deloc concentrat pe prezent. Cu alte cuvinte ai facut exact opusul mindfulness-ului! Iata deci ca se poate argumenta ca evadarea din realitate propusa de mindfulness devine o distragere in sine!

Vizualizeaza succesul, apoi fa tot posibilul sa il obtii

Vrei sa ai o afacere de succes? Iti doresti sa duci o viata in care sa gusti zilnic din cornul abundentei? Poti avea toate acestea, iar faptul ca vizualizezi felul in care vrei sa traiesti este un dar. Insa nu si daca nu ii permiti sa se concretizeze.
Mindfulness-ul este doar primul pas. Cand iti “scoti antenele” si iti setezi mentalitatea corecta, actioneaza pe baza acestor ganduri, iar noua traiectorie va incepe sa prinda contur.
Cu cat privesti mai mult aceste lucruri doar prin telescopul mintii, cu atat se indeparteaza mai mult. Mintea incepe sa pluteasca si, pe nesimtite, printre gandurile tale se strecoara sentimentul debilitant al indoielii si incep sa apara intrebari precum „de ce sunt aici?” sau „daca nu sunt suficient de bun?”. Productivitatea ta de zi cu zi – atat la serviciu, cat si acasa – este brusc pusa in pericol. Ai nevoie de curaj pentru a-ti pune intentiile in practica, insa numai daca indraznesti sa faci asta poti invita cu adevarat succesul in realitatea ta.

Tragi de timp si amani lucrurile? Pune stop meditatiilor!

Am auzit cu totii in ultima vreme de acest concept al “procrastinarii”. Este ceea ce cunoastem inca din copilarie drept “tras de timp” sau “amanarea lucrurilor importante” – ceva ce cu totii am facut la un moment dat sau chiar de multe ori in viata. De ce? Pentru ca munca pe care o facem intr-un moment anume nu ne anima. Daca nu se aliniaza obiectivelor noastre, suntem mai putin inclinati sa-i acordam toata atentia si sa lucram cu tot sufletul. Amanarea sau procrastinarea poate duce la “sindromul impostorului” si la sentimentul fals ca succesul nostru are nevoie de alte persoane.
Insa cum poate duce meditatia la procrastinare? Meditatia s-a dovedit a fi un instrument transformational extrem de puternic pentru multe persoane in calatoria catre succes. Insa succesul nu inseamna doar meditatie! Daca visezi si iti vizualizezi drumul prin viata sperand ca succesul iti va cadea de undeva din cer, ai sanse foarte mici sa fii fericit…
Fara actiune, nu va exista nicio schimbare. Iar din pacate, multi oameni au tendinta de a se lasa atat de distrasi de practica spirituala profunda a meditatiei, incat uita sa o urmeze prin actiune, ceea ce influenteaza negativ marea schema a vietii lor.

Lucreaza cu gandurile tale inconstiente pentru a determina schimbarea

Tot ceea ce se intampla in viata noastra este rezultatul actiunilor, alegerilor si mediului. Daca dai deoparte aceste elemente, vei continua pe pilot automat – destul de probabil pe o cale pe care nici macar nu ai ales-o tu. Pentru ca multe dintre actiunile noastre au loc datorita gandurilor inconstiente, trebuie sa lucrezi foarte mult pe acest segment.
Ne putem ruga oricat de mult, insa fara sa solutionam aceasta deconectare, actul de mindfulness nu ne va duce prea departe. Daca nu lucram la mentalitate, astfel incat sa ne asiguram ca atat comportamentul cat si mediul nostru se aliniaza cu rezultatul dorit, ne vom trezi – ca multi altii – blocati intr-un sant.
Meditatia poate avea un impact asupra mentalitatii tale. Insa daca meditezi pe un fond de neincredere si lipsa de putere, nu poti spera sa ajungi prea departe. Foarte adesea ne pacalim ca avem succes, atunci cand versiunea noastra arata destul de diferit.
Magia mindfulness-ului poate contribui efectiv la succesul tau deplin numai prin remedierea tiparelor de gandire si a convingerilor limitative. Asadar, data viitoare cand iti planifici urmatoarea evadare pentru mindfulness, constientizeaza-ti mentalitatea si mai ales conecteaza-te costient si concentrat la ceea ce trebuie sa faci pentru ca visele sa devina o realitate permanenta.

Sursa: https://www.entrepreneur.com/leadership/could-the-magic-of-mindfulness-be-spoiling-your-success/429681

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts