Cum sa te pregatesti pentru succes

0
(0)

Dezvoltand anumite abilitati mentale, te poti pregati mai bine pentru succes. Vei avea astfel potentialul de a realiza mai mult decat ai crezut vreodata ca este posibil.

Obtine mai mult decat credeai ca e posibil

Ai simtit vreodata ca oamenii din jurul tau au avut norocul sa obtina succesul imediat, in timp ce tu esti condamnat la o viata intreaga de mediocritate? E timpul sa iti modifici acest mod de a gandi.
Succesul nu vine intamplator, ci mai degraba se construieste prin pregatire si munca asidua. Daca esti dispus sa depui efort pentru a obtine succesul, poti merge mai departe decat ti-ai imaginat vreodata.

Cum te inscrii pe o traiectorie catre succes? Trebuie sa te inarmezi cu o mentalitate de dezvoltare, un sentiment de motivatie intrinseca si o dorinta profunda de a invata. Adauga la toate acestea obiective clare si taria de a merge mai departe si vei fi pe drumul cel bun catre obtinerea unor beneficii uimitoare.

Alege o mentalitate de crestere

Ce mentalitate iti modeleaza gandirea? Potrivit psihologilor, oamenii pot fi inclinati catre o mentalitate fixa sau catre o mentalitate de crestere. O mentalitate fixa te face sa gandesti: „Nu ma pricep la asta si nu ma voi pricepe niciodata. Talentul e din nastere”.
O mentalitate de crestere, in schimb, suna diferit: „Inca nu ma pricep la asta, dar pot ajunge acolo. Esecurile ma vor ajuta sa invat”.

Specialistii sunt de parere ca fiecare dintre noi poate avea oricare dintre cele doua mentalitati. Provocarea este sa iti recunosti tendintele catre o mentalitate fixa si sa inlocuiesti ideile specifice acesteia cu ganduri orientate catre evolutie.
Data viitoare cand te confrunti cu o situatie grea, fii atent la modul in care gandesti: problemele sau criticile te fac sa te simti nelinistit sau invins? Aceasta este mentalitatea fixa. Pentru a avea o mentalitate de crestere, trebuie sa reformulezi aceste ganduri: „Pot invata din asta”. Cu cat alegi mai mult gandirea de crestere, cu atat va fi mai mare succesul.

Gaseste-ti motivatia

Premiile si recompensele sunt grozave, dar daca te straduiesti din greu doar atunci cand cineva iti flutura in fata o momeala, nu vei ajunge prea departe pe termen lung. Trebuie sa incerci in schimb sa iti gasesti propria motivatie si sa te tii de ea.

Potrivit cercetarilor, factorii de motivare externa sunt eficienti la inceput. In timp, insa, nu numai ca efectele lor vor disparea, dar pot reduce si placerea muncii in sine. In timp, faptul ca te bazezi doar pe recompense si pe stimulente, iti va impiedica succesul.
Motivatia intrinseca, in schimb, nu te va dezamagi. Cand dorinta de a reusi vine din interior, ea te va ajuta sa mergi mai departe, chiar si atunci cand lucrurile devin dificile.

Pentru a identifica factorii motivatori care te vor stimula sa te indrepti catre succes:
  •  Stabileste-ti obiective ambitioase care par de neatins.
  •  Interactioneaza cu subiecte si task-uri adecvate pasiunilor tale.
  •  Lanseaza-ti provocari participand la mici competitii cu tine si cu cei din jur.

Continua sa inveti permanent

Pentru a-ti alimenta cu adevarat motivatia intrinseca, fa-ti o misiune din a invata din ce in ce mai mult, pentru ca intotdeauna exista ceva nou de invatat.
Obstacolele au in general tendinta de a impiedica oamenii sa se mai straduiasca pentru noi realizari. Insa cand vine vorba de dobandirea de noi cunostinte, provocarile inseamna doar ca e timpul sa sapi mai adanc.

Invatarea vine sub mai multe forme. Uneori poate insemna sa inveti despre tine, despre cine esti ca persoana si ce anume te motiveaza. Cu cat iti cunosti mai bine personalitatea, cu atat poti merge mai departe in viata.
De asemenea, trebuie sa fii dispus sa inveti unele tehnici care te vor ajuta sa iti transformi esecurile in victorii. Uneori, cele mai mari succese se nasc din infrangeri.
In plus, pentru a reusi sa inveti de-a lungul intregii vieti, trebuie sa cauti mereu noi cunostinte despre oamenii si lumea din jurul tau. Curiozitatea fara limite te va duce departe in viata.

Planifica pasi specifici

Stabilirea unor obiective specifice are puterea de a te ajuta sa iti duci performanta pe noi culmi. Potrivit studiilor, companiile castiga atunci cand angajatii lor se straduiesc sa atinga obiective dificile, si acelasi lucru poate fi valabil si pentru realizarile personale.
Pentru ca obiectivele sa fie eficiente, insa, trebuie sa ai in plan cativa pasi clari pentru indeplinirea acestora. Indiferent daca scopul tau este sa obtii o diploma sau sa avansezi in cariera, trebuie sa-ti imparti obiectivul general in segmente mai usor de gestionat.

Pentru fiecare pas, planifica:
  •  Ce trebuie sa realizezi.
  •  Cand o vei face.
  •  Cum te vei descurca.

Pentru a fi mereu pe drumul cel bun, adauga-ti planurile de mai sus intr-un planificator zilnic sau intr-o aplicatie gen to-do list.

Fa-te remarcat prin perseverenta

Foarte rar se intampla ca succesul sa vina cu usurinta. Desigur, unele victorii pot cadea din cand in cand din cer, insa in principiu in spatele fiecare realizari se afla foarte multa munca.
Cand intampini dificultati, e tentant sa iti consideri eforturile un esec si sa renunti. Insa daca alegi sa lupti, la final vei iesi mai castigat. Pentru a face asta, ai nevoie de perseverenta si tarie de caracter!

Specialistii descriu asta drept „perseverenta si pasiune pentru obiective pe termen lung”. Studentii perseverenti obtin intotdeauna note mai mari si diplome mai importante, iar pentru angajati perseverenta si taria de caracter sporesc stabilitatea carierei.
Perseverenta este ingredientul secret al succesului: astfel, atunci cand altii renunta, tu continui sa mergi mai departe pentru ca stii ce vrei sa realizezi si esti decis si determinat sa faci asta.

Esti pregatit pentru succes?

Nu intamplator devii genul de persoana care realizeaza in mod obisnuit lucruri impresionante. E nevoie de pregatire si angajament pentru dezvoltarea continua. Daca esti consecvent, te vei evidentia din multime.

Asadar, acum e momentul sa te pregatesti pentru succes. Antreneaza-te sa folosesti o mentalitate de crestere si cauta cat mai adanc motivatia interioara. Alege cunostintele in locul rezultatelor, creaza planuri pas cu pas pentru a-ti indeplini obiectivele si fa totul cu o perseverenta care nu te lasa niciodata sa renunti.
In timp, oamenii iti vor vedea realizarile impresionante si se vor intreba: „Oare cum de e asa norocos?”. Iar tu vei sti ca nu a fost vorba de noroc, ci de pasiunea si determinarea ta. Te-ai pregatit pentru succes si abia dupa aceea ti-ai realizat visele de reusita si succes.

Sursa: https://www.berkeleywellbeing.com/how-to-prepare-for-success.html

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts