9 diferențe între visători și oamenii de acțiune

5
(4)

Este ceva nobil să-ți urmezi visul. Cu toții am aflat încă din fragedă copilărie din cărți, filme, de la mentorii noștri, că trebuie să pornim în realizarea celor mai arzătoare visuri. Și totuși, foarte puțini dintre noi ne urmăm cu adevărat visurile. După liceu și facultate, ne punem deoparte visurile și plecăm în căutarea job-ului. Am face mai degrabă ceea ce ne ajută să ne plătim facturile decât să pășim în afara zonei de confort și să ne confruntăm cu posibilitatea unei noi vieți.

Visatori sau oameni de actiune?

Nu este ușor să-ți trăiești visul. În încercările de a-și îndeplini visurile, mulți oameni și-au pierdut relațiile, căsniciile, carierele, casele, familia, prietenii, au renunțat la timpul liber, week-end-uri și viață socială.

Oricine își poate urma visurile, dar nu toți o fac.  Oamenii care au vise, dar nu trec la acțiune, sunt numiți „visători”. Cei care întreprind ceva pentru a-și îndeplini visurile sunt numiți „oameni de acțiune”.

9 diferențe principale între visători și cei care trec la acțiune:

Visătorii vorbesc, cei care trec la acțiune, fac.
Întreabă un visător despre visele lui și îți va înfățișa cea mai inspirată și grandioasă imagine a ceea ce-și doresc. Vor vorbi despre orice aspect pe care îl cred posibil în viitor. Cei care trec la acțiune, pe de altă parte, tac și fac. Se trezesc devreme, muncesc până târziu, își sacrifică week-end-urile și merg mai departe atunci când se confruntă cu eșecuri.

Visătorii amână, cei care trec la acțiune încep cât mai repede
Visătorii vor lăsa blocajele să-i distragă și să-i întârzie. Vor veni de fiecare dată cu motive pentru care nu pot începe de astăzi. Cei care trec la acțiune încep de dinainte de a fi pregătiți. Dacă nu pot începe imediat, își vor pregăti resursele, vor căuta mentori și vor afla de ce au nevoie pentru a începe.

Un vis nu devine realitate prin magie. E nevoie de sudoare, motivație și muncă din greu.” – Colin Powell

Visătorii speculează, cei care trec la acțiune experimentează
Visătorii contemplă toate situațiile pro si contra. Formulează ipoteze, teorii, filozofează asupra tuturor posibilităților. Se gândesc la orice poate apărea. În timp ce planificarea e bună, experimentarea e și mai bună. Atunci când acționezi, afli ce merge și ce nu. Când lucrezi la ceva și greșești, ai ocazia să te perfecționezi. Cei care trec la acțiune încearcă în continuu, greșesc și o iau de la capăt, până când le iese.

Visătorii găsesc scuze, oamenii de acțiune trec la fapte
Dacă lucrurile nu merg așa cum își doresc, visătorii amână. Găsesc motive pentru care ideile lor nu funcționează. Găsesc scuze pentru a justifica de ce nu pot merge mai departe, de multe ori dând vina pe alții. Pe de altă parte, oamenii de acțiune sunt orientați pe soluții. Încearcă de fiecare dată să rezolve problema, vin cu noi soluții și devin creativi în ceea ce realizează. Ei optează pentru acțiune, în loc să se lase blocați de tot felul de pretexte.

Visătorii sunt ghidați de temeri, oamenii de acțiune sunt motivați de ele
Frica este naturală și oricine o simte. Temerile apar atunci când faci ceva ieșit din comun sau când ieși din zona de confort. Visătorii se gândesc la temeri și se lasă paralizați de ele. Pe de altă parte, cei care trec la acțiune găsesc căi de a le depăși. Și oamenilor de acțiune le este frică, dar o depășesc. Se întreabă care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla, știu că acesta nu se poate adeveri și merg mai departe. Știu că odată depășită o temere anume, vor fi motivați să treacă și peste altele care vor veni.

Visătorii se concentrează pe destinație, oamenii de acțiune pe călătorie
Dacă te gândești doar să ajungi la destinație sau să-ți îndeplinești visul fără a trece la acțiune, este puțin probabil să reușești. Visătorilor le place să-și vizualizeze destinația, ceea ce este bine, dar nu fac ceva concret pentru a ajunge acolo. Oamenii de acțiune își suplimentează visele cu acțiune. Trăiesc în prezent, nu în viitor, astfel că în fiecare zi ei încearcă să ajungă unde își doresc.

Visătorii își compară visele, oamenii de acțiune le construiesc
Visătorii se gândesc la visele lor și apoi se compară cu cei care au reușit. Se compară cu oamenii din jurul lor, cu cei care au încercat și au eșuat în îndeplinirea visurilor. Oamenii de acțiune recurg mai puțin la comparații. Ei pur și simplu muncesc să-și îndeplinească visurile, fără să-i intereseze prea mult ce au făcut alții. Se uită în jur pentru lecții și ghidare, nu pentru comparații.

„Odată ce începi să-ți urmezi visul, viața ta se trezește și totul are sens.” – Barbara Sher

Visătorii se opresc în fața eșecului, oamenii de acțiune sunt inspirați de eșec
Visătorii eșuează o dată și renunță la visele lor. Oamenii de acțiune văd eșecul ca pe o cale de îmbunătățire. Visătorii cred că eșecul este un semn pentru a se opri. Cei care trec la acțiune văd eșecul ca pe un semn că trebuie să meargă mai departe; potrivit lor, fiecare eșec te aduce mai aproape de succes.

Visătorii se opresc, oamenii de acțiune merg mai departe
Visătorii sunt opriți de obstacole și eșecuri. Dacă nu crezi suficient în visele tale, vei renunța ușor la ele. Dacă nu depui efort și energie în îndeplinirea viselor tale, nu vei fi stimulat suficient să continui. Oamenii de acțiune sunt rezilienți. Nu vor să eșueze și să-și irosească eforturile, așa că merg înainte. Știu că fiecare greșeală îi va ajuta să ajungă mai aproape de destinație.

Tu ești visător sau om de acțiune? Ce faci astăzi pentru a-ți realiza visul?

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 4

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

By Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts